zaterdag 31 januari 2015

2014 in woord en beeld

Vlak voor de omschakeling van oud naar nieuw kreeg ik een stokje toegeworpen van tamtam om een overzichtje te geven van het voorbije jaar. Waarschijnlijk denken jullie nu "waar komt die in hemelsnaam nog mee af" maar ik twijfelde de hele tijd om het stokje op te vangen want als ik in gedachten 2014 als een kortfilm in mijn hoofd liet afspelen, besefte ik dat 2014 helemaal niet zo'n zorgeloos jaar was voor mij. Langs de andere kant was het ook het jaar van de grote ommezwaai, het jaar dat me meer dan ooit deed stilstaan bij de dingen die er echt toe doen.
Dus... neem ik het stokje alsnog - is niet de volledige maand januari geldig? - dankbaar aan.

De eerste afbeelding (een foto van een naaimachine die ik tegenkwam in het magazine Flow nummer 8-2014) is veelbetekenend en ik sla daarmee onmiddellijk twee vliegen in één klap: 2014 was namelijk het jaar waarin de naaimachine een constante werd in mijn leven (noem het een hobby, een passie, misschien zelfs therapie :-)), mijn naaiblogje geboren werd en het jaar waarin het magazine Flow een vaste maandelijkse aankoop werd. Het zijn 2 dingen die mijn 'onrustige ik' innerlijke rust geven...  Deze foto verdient eigenlijk een ereplaatsje in huis met een gouden kadertje eromheen.


Foto 2: Een uitstapje naar de Ardennen met ons gezin. Een impulsieve beslissing was dit uitje; even ontsnappen aan de vier muren die op ons leken af te komen. Ik krijg nog steeds een gelukzalig gevoel als ik hieraan terugdenk.


De communie van de oudste dochter was eveneens een hoogtepuntje het voorbije jaar. De naaimarathon die aan deze dag voorafging, was dan misschien wel stresserend maar de dag zelf hebben we met het gezin en de familie genoten van een zalige, zonnige, relaxte dag!


Onze jaarlijke reis naar de zon kreeg vorig jaar als bestemming Spanje. Tien dagen leven op het Spaanse ritme genietend van zoveel lekkers en moois...


Een verlengd weekendje met vrienden naar de Vogezen betekende 3 dagen regen, regen en nog eens regen maar dit kon dit gezellige back-to-basicsweekend niet verbrodden.


Uitgenodigd worden door vrienden om samen met hen uit te waaien aan zee, was eveneens een topmomentje. Samen met de kinderen papieren strandbloemen knutselen, gaf me een heerlijk nostalgisch gevoel.


De MDH houdt van wandelen... 2014 was het jaar waarop wij ruimschoots toegaven aan zijn verlangen en zelf ontdekten hoe leuk dit wel kan zijn.


Als afsluiter wil ik graag nog een boekentip meegeven. Het is een boek waarin ik nog net begon in 2014 en dat ik uitlas begin 2015... Een boek dat aan mijn ribben bleef plakken....


En met 2014 in mijn achterhoofd neem ik graag deze woorden mee naar 2015: 


6 opmerkingen:

 1. Ik las dat boek ook, schoon he .,, kijk al uit naar haar nieuw boek maar heb het nog niet in huis... Leuke foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het stokje van TamTam ook nog vast, maar durfde niet meer met mijn overzicht komen omdat ik vreesde dat het teveel als vijgen na Pasen zou voelen. Leuk die van jou alsnog te mogen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook een stokje toegeworpen gekregen. Maar gezien het hectische begin van 2015 ben ik er niet aan begonnen. Misschien dat dit wel mijn jaar van verandering wordt! Mooie foto's en ook veel fijne momenten bij jullie zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's!
  En heerlijk hè, die Flow! Ik ben er ook erg weg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi gezin heb jij!!!
  Respect voor de communie-naaimarathon trouwens, dat kleine meisje in het midden is werkelijk om op te eten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi gezin heb jij!!!
  Respect voor de communie-naaimarathon trouwens, dat kleine meisje in het midden is werkelijk om op te eten :-)

  BeantwoordenVerwijderen