zondag 25 januari 2015

Dresscode ... Black & White !?!

Dit weekend (vrijdagavond en deze middag) mocht de oudste dochter 2 keer optreden met haar viooltje. Een gelegenheid waar elke moeder met enige trots naar uitkijkt. Pas dinsdagavond werd meegegeven dat er een dresscode zou zijn: zwart en wit met een rood accent. Wat?!? Zwart en wit?!? Als er nu twee kleuren zijn die - voorlopig - onvindbaar zijn in de kasten van mijn dochters dan zijn het wel zwart en wit (hoewel ik in blogland al heel wat pareltjes van jurken in black & white zag voorbijkomen). En neen, deze keer zou ik niet als een razende gek naar de stoffenwinkel rijden om nog een last minutejurk in elkaar te steken want ik had me voorgenomen om dit jaar wat meer 'flow' en 'mindful' met mijn tijd om te gaan.
Helaas... alle goede voornemens ten spijt reed ik donderdagvoormiddag naar Stoffen Van Leuven om daar toch één stofje te vinden dat aan de vooropgestelde eisen voldeed en bovendien ook aan mijn smaakeisen tegemoet kwam. Ik was gelukkig nog net voldoende bij mijn verstand om dan toch een patroon te gebruiken dat ik al liggen had (en hier al eerder gebruikte); enkel de kraag werd aangepast ;-).

Diezelfde avond (lees: nacht) was de jurk klaar. Oef! Op dat moment was er voor mij geen spreekwoord waar meer waarheid in zit dan in 'haast en spoed is zelden goed' want ik denk niet dat ik ooit al meer 'gedecoviet' heb dan bij het ineen steken van deze jurk (terwijl het een kleedje is dat ik in normale omstandigheden min of meer blindelings in elkaar kan zetten).

Toen mijn meisje vrijdagavond het podium opwandelde in haar nieuwe jurkje voelde ik de stress van 'the day before' werkelijk weglopen uit mijn lichaam en kon ik heerlijk genieten van het mooie klankspel... En die trots? Die kon je van héél ver op mijn gezicht aflezen.


     
14 opmerkingen:

 1. Prachtig! Je meisje straalt, ik zou ook glimmen van trots! En oh zooooo herkenbaar! Flow en mindfulness en ... ik sta daar theoretisch 100% achter. In de praktijk echter?! (Btw Er zijn er daar toch tussen die de dresscode niet goed begrepen hadden ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Heel wat hebben die dresscode aan hun laars gelapt en ik maar stress hebben...

   Verwijderen
 2. Schoon!! Haha, ik zou nogal foeteren, een dresscode doorgeven drie dagen op voorhand ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en wat leuk die witte schoentjes! Ik keek ook al licht geamuseerd naar de foto met de andere kinderen erop :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De communieschoentjes van vorig jaar pasten gelukkig nog... 1 stressfactor minder ;-)

   Verwijderen
 4. Schoontje, helemaal in de stijl van Tilly and the buttons! Ze ziet er al zo volwassen uit in dit jurkje met viool!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zie haar stralen zeg! Ik zou ook overlopen van trots! En een vraagje: hoe vroeg begin je met het aanleren van een muziekinstrument aan je kind? Ik heb daar echt geen idee van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze dochter volgt sinds haar 5de viool via de suzukimethode. Dus nu is ze bijna 3 jaar bezig. Bij de traditionele methode (muziekschool) moet je wachten tot het derde leerjaar).

   Verwijderen
 6. Waw, wat een knap jurkje! Ik vind haar er heel mooi mee staan, je mag terecht trots zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. What can I say, perfect as usual! Ze straalt voor het hele podium

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het kind was de mooiste on stage! super geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het resultaat is wel heel mooi geworden. En de dresscode gaat blijkbaar door, want ik meen me te herinneren dat de dochter van mijn vriendin enkele weken terug ook in de kleuren moest optreden met vioolles!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. je weet steeds hoe je de zaken moet aanpakken.... je dochter straalt met haar viool!! Prachtig kleed en prefect voor zo'n mooi avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze was echt wel dé mooiste, zo op de groepsfoto te zien!

  BeantwoordenVerwijderen