zondag 18 januari 2015

De nieuwjaarsjurk... Eindelijk!

Jullie hebben er lang moeten op wachten, maar hier is ze dan... de jurk die ik droeg om het oude jaar uit te stappen en het nieuwe binnen te wandelen. Helaas wandelden de ziektekiemen vrolijk met ons gezin mee waardoor bloggen uitbleef...

Daarenboven wou ik ook samen op de foto met iemand die ik al meer dan 10 jaar een 'BFF' mag noemen en ook nog eens mijn naaipartner in crime is want sinds 3 jaar trekken we ook wekelijks samen naar de stikles. In de vakanties liggen de naailessen stil, maar dat kan ons er niet van weerhouden om dan zelf gezellig samen thuis een stikavondje te organiseren. Zo geschiedde ook in de kerstvakantie. We wilden graag nog een kleedje voor de feesten, maar wel eentje dat op 1 avondje gefixt zou zijn. Een patroontje uit 'knipmode' (November 2013) leek ons uitermate geschikt. Om 21u gingen we van start en om 1u00 's nachts keerde ik in mijn feestjurk terug naar huis. De stof had ik al liggen en bestelde ik bij bambiblauw (een blauwe sweaterstof met gouden spikkel), maar toen ik die bestelde had ik nog geen doel voor ogen. Bijgevolg moest ik er in slagen om dit kleed uit 1 meter (!) stof te halen. Hierdoor werd de jurk wel wat korter dan verwacht en was ik genoodzaakt 3/4 mouwen te voorzien i.p.v. de oorspronkelijk lange mouwen. Dat laatste bleek achteraf wel een geslaagde aanpassing.

De MDH van de vriendin heeft wel wat kaas gegeten van fotografie dus keken we hem eens heel lief in de ogen waarop hij bezweek en bereid was om en paar fotootjes van ons te nemen. De fotoshoot was heel gezellig met heel wat slappe lachmomenten... Gelukkig wist onze fotograaf ook op het knopje te duwen op iets serieuzere momenten.


                                         even bladeren in de nieuwste 'La maison Victor'klinken op het nieuwe jaar


ook de kleinste man van de vriendin wou letterlijk en figuurlijk 'in the picture' staan.


en toen klikte de MDH misschien beter niet op het knopje...
13 opmerkingen:

 1. Mooie jurken, vooral de kraag is super! En dat uit 1 m stof, knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi gedaan meisjes. Ook complimenten aan de MDH ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahum, 1 meter stof, meen je dat nu? Knap gedaan, de jurk staat je goed en het plezier spat van mijn scherm!
  -juist, daar moet ik ook nog werk van maken, van mijn Nieuwjaarsjurk bloggen ;)-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1 meter en geen centimeterke meer! De stofbreedte was wel 140 cm...

   Verwijderen
 4. Oh, dat ziet er mijn een tof model uit! En zo'n bff die ook naait, dat moet je koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat je goed en de lengte kan je hebben hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee toffe meiden met twee toffe kleedjes, lijkt me ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit jurkje was écht zàlig om te maken! Lachen brullen gieren! Bijna geen werk aan en super snel mooi resultaat! Maar vooral de compagnie was weer megatof! BFF en partners in crime forever ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vooral het samen creëren, elkaar stimuleren en motiveren, uitwisselen van ideeën , het elkaar toewerpen van alles zeggende blikken om daarna in een slappe lach te schieten waar we met moeite nog uitraken,... maar ook het troosten, luisteren, het uitpraten van fout begrepen situaties, het aan één stuk door ratelen om onze harten te luchten, het dag en nacht klaar staan voor elkaar, elkaar moed geven , enz... typeren onze vriendschap! Ik besef de waarde hiervan maar al te goed...BFF X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het zit jullie als gegoten! Goe bezig, de juf zal trots op jullie zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. BFF: die zijn echt goud waard. Ik heb ook het geluk om zo'n partner in crime :) te hebben. Zalig hé!
  De kleedjes zijn super... en al die kiekjes zijn tof!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen