woensdag 18 februari 2015

Winter wonderland

Niet alleen in de winkelrekken, maar ook in naaiend blogland duikt de lentecollectie stilaan overal op. Ik daarentegen heb nog een laatste winterpost voor jullie vooraleer het hier ook naar lente begint te ruiken...

Ik maakte voor de meisjes de welbekende lottArokjes van Compagnie M. Deze keer dus geen lottErokjes uit 'zelfgemaakte rokjes 3' die ik eerder al meermaals in elkaar draaide. Ondanks dat éne lettertje is er toch een wereld van verschil tussen de 2 patronen die ook qua lijn wel trekjes hebben van elkaar. 'Lotta' vraagt beduidend meer werk dan 'Lotte' door de iets 'complexere' tailleband, de toevoeging van een blinde rits en de verstelbare rekkertjes, maar ze is het waard!

Bij JBC vond ik toevallig t-shirts die perfect passen bij het rokje. Om het tenueke volledig af te maken maakte ik indianavestjes uit La Maison Victor. Deze zaten in een wip in elkaar! Ik maakte noch pomponnetjes noch lintjes om de jasjes te sluiten, maar kocht bij veritas doodeenvoudige haak- en oogsluitingen.

De stof voor zowel de rokjes al de jasjes vond ik bij de stoffenkamer in Gent.Aangezien deze outfits bij mij een 'let it snowgevoel' oproepen liet ik PicMonkey even zijn werk doen... 


Een dichtbijfoto van de rokjes. In werkelijkheid zit er een zilveren spikkel in de stof maar deze is op de foto helaas moeilijk te detecteren.


Aangezien de meisjes even in fotomood waren, heb ik het ijzer dan maar gesmeed en al een fotootje gemaakt voor hun verjaardagsuitnodiging volgende maand (zo vooruitziend ben ik werkelijk nog nooit geweest;-)).
16 opmerkingen:

 1. Oh zo mooi! Doet me er aan denken dat ik deze stof ook nog in de kast heb, oeps, volgende winter dan maar?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Je hebt écht talent!!!! En mooie dochters! Nu een verjaardagsoutfit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héél mooie plaatjes van wat je maakte en leuk gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zooooooo lief en mooi! Jij hebt echt combinatietalent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n mooie foto's! Prachtige lieve outfits, ze zien er uit als engeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie outfits, ik vind de vestjes ook heel leuk, lekker makkelijk gemaakt lijkt me en de kleur combineert met heel veel dus ideaal voor de koudere dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuke outfit, hier zullen de meisjes veel complimentjes over krijgen!

  Creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen erg, 't is nog volop weer voor winter wonderland ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O, hier ook nog geen lente-zomermaaksels hoor. En als ik buiten kijk, is dat ook nog geen enkel probleem :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn dochter keek toevallig mee terwijl ik deze post las. Verdorie! Nu wil ze natuurlijk dezelfde outfit! Blijkbaar doet het haar aan Frozen denken, en ze is gek op alles - al is het van ver - wat daarmee te maken heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi hoor. Prachtige foto's van prachtige creaties

  BeantwoordenVerwijderen