zondag 29 maart 2015

Birthdaygirls

Misschien herinneren jullie zich nog wel van vorig jaar dat maart de verjaardagsmaand is ten huize Madelief. Alle vrouwen aanwezig in huis zijn namelijk jarig in deze vissenmaand. De 2 dochters mochten 6 en 8 kaarsjes uitblazen; mijn kaarsjes kunnen helaas al lang niet meer op de taart...


De verjaardagen werden op de dag zelf gevierd, intussen ook met vriendjes van de klas en dit weekend stond het familiefeest op de kalender. De familie is talrijk waardoor je toch een heus buffetje mag voorzien om alle magen gevuld te krijgen. Moederlief en mijn foodbloggende zus staken daarom een handje toe. Ikzelf hield het op traditionele receptjes zoals chocomousse, flan caramel, en citroentaart. Mijn mama bakte haar alombekende biscuittaart en mijn zus zorgde voor een verrassend fris dessertje op basis van aardbeien- en bananenpuree, citroengelei en kokosschuim. Het receptje kan je nalezen op haar blog www.truitjeroermeniet.be of haar facebookpagina www.facebook.com/truitjeroermeniet.be waar je ongelooflijk veel lekkers bij elkaar vindt.


Dit jaar maakte ik, in tegenstelling tot vorig jaar, heel eenvoudige verjaardagskroontjes waar geen stikwerk aan te pas kwam. Ik had een gelijkaardig kroontje een tijdje terug bewaard op mijn pinterestbord  maar een werkbeschrijving vond ik niet. Ik tekende zelf een standaardkroontje, haalde dikke vilt in huis en 2 diademen. Dit kroontje maken duurt slechts 10 minuten en de kinderen waren er toch heel tevreden mee.


Hieronder vinden jullie een tekening met de afmetingen. De cirkeltjes die bovenop het kroontje prijken, hebben een diameter van 2 cm. Ik naaide het verlengstukje aan de binnenkant van het kroontje vast met de hand, bevestigde de cirkeltjes met textiellijm en naaide 2 elastiekjes aan de binnenkant van het kroontje zodat je het mooi over de diadeem kan schuiven. Ik wou de kroontjes zeker niet met lijm e.d. bevestigen aan de diademen opdat deze nog bruikbaar zouden zijn na het feestgedruis. Nu de paasvakantie in aantocht is, horen jullie binnenkort ongetwijfeld meer van mij!


7 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd! En wat een schattige kroontjes, leuke DIY.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh mjammie als ik de opsomming lees van de dessertjes loopt het water in mijn mond... Een dikke proficiat aan alle jarigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh mjammie als ik de opsomming lees van de dessertjes loopt het water in mijn mond... Een dikke proficiat aan alle jarigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat meisjes!
  Zeg, wat een kooktalenten in huis. Wij hadden hier ook een feestje met taarten van de bakker,misschien moet ik tegen de volgende keer ook aan het oefenen slaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat aan de jarigen! Wat een leuke kroontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh, dit vind ik supertof!
  Ik pin deze onmiddellijk!!

  BeantwoordenVerwijderen