maandag 20 oktober 2014

Roodkapje en de wilde dieren

Het heerlijke weertje van het voorbije weekend lokte ons naar buiten om een sprookjesachtige herfstwandeling te maken. Een sprookjeswandeling vraagt om sprookjesachtige outfits of was het nu net omgekeerd :-)

Toen ik het roodkapjesstofje van 'Timeless Treasures' deze zomer zag voorbijkomen in de webshop van bambiblauw was het liefde op het eerste gezicht. Het stofje werd stante pede in mijn digitale winkelkarretje gedropt en werd heel snel omgetoverd in een jurkje voor mijn jongste meid. Het jurkje is de basisjurk uit stof voor durf-het-zelvers (het blijft een heel dankbaar basispatroon) maar vooraan werden 2 plooien gelegd in het rokgedeelte, een zelfgetekend kraagje werd toegevoegd en het knoopje werd er als finishing touch opgeplaatst. De kleine meid is er dol op - ze kust haar kleedje elke avond - en transformeert als het ware echt in little red riding hood als ze het jurkje om haar lijfje draagt.
De oudste dochter wou niet achterblijven en droomde ook van een dergelijk kleedje in haar kleerkast. Toen ik twee weken geleden een bezoekje bracht aan mijn favoriete stoffenwinkel 'De Stoffenkamer' in Gent zag ik het stofje 'Silent harmony' dat, met de wilde dieren erop, bijzonder goed matchte met het roodkapjesstofje maar toch iets 'volwassener' oogt voor mijn bijna 8-jarige dochter.Ze vormen een mooi duo en blijkbaar is roodkapje helemaal niet zo bang van de wilde dieren!
13 opmerkingen:

 1. O waw prachtig! Zou je het patroon van het zelfgetekende kraagje met me willen delen? dat maakt het jurkje compleet af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Uiteraard wil ik dit met jou delen. Ik zal volgende week de werbeschrijving en de uitgetekende patroontjes van de kraag op mijn blog proberen krijgen. Voor welke maat van kleedje zou je het kunnen gebruiken?

   Verwijderen
  2. O bedankt! Graag maatje 116 aub!!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Alweer héél mooi, Lies! Had ik ook maar een dochtertje... kon ik me volledig storten op het stikken van schattige jurkjes! ;) Voor jongens naaien is ook héél tof, maar zo eens iets schattigs ,daar droom ik stiekem wel van.

   Verwijderen
 3. Mooi hoor leuk als ze samen matchen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw, mooi!! Bij het zien van de kleedjes waan je jou direct in sprookjesland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuke jurkjes! En mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's en heel verfijnd afgewerkt met die kraagjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk kraagje hoor! 't Is weer eens iets gans anders.

  BeantwoordenVerwijderen