zaterdag 11 oktober 2014

Lena voor Linde

Vorig weekend hadden we een brunch met de familie. Hoewel we dit deel van de familie niet heel vaak zien, is het een uitje waar iedereen naar uitkijkt want het gaat er elke keer heel gezellig en hartelijk aan toe. De oudste dochter wou voor deze gelegenheid graag een nieuw jurkje en dit in een zomers stofje. We mochten de voorbije weken genieten van heerlijk nazomerweer dus zag ik er geen graten in om nu nog een zonnig jurkje te maken. Helaas... net de dag van de brunch daalden de temperaturen aanzienlijk, maar dankzij het goede gezelschap en het heerlijke eten werd het toch een 'warme' dag!

Het kleedje dat dochterlief in gedachten had, was de 'Lena' uit 'zelfgemaakte kleertjes' van Catherine Deweerdt. Na 10 'Suzannes' (kleedje uit haar tweede boek) met gemak in elkaar gedraaid te hebben, ging ik ervan uit dat de 'Lena' een net zo gemakkelijk naaiprojectje zou worden. Toch liep het niet zo vlot als verwacht. Het bovenstuk was easy peasy maar toen ik bij het rokgedeelte aankwam, bleken de daarbijhorende tekeningetjes en uitleg in het boek plots Chinees voor mij. Het knopenpad van het bovenstuk loopt namelijk door in het rokgedeelte waardoor je een split moet maken. Dit had ik nog nooit eerder gedaan en daarom besloot ik in eerste instantie om het te laten rusten en raad te vragen aan mijn stikjuf. Zo gedacht, zo NIET gedaan. Iets laten rusten en geduld oefenen, zijn twee kenmerken die helaas niet tot mijn karaktereigenschappen behoren. Ik besloot het net te raadplegen in de hoop filmpjes te vinden die mij op weg zouden helpen. Op die manier kwam ik op de blog van Catherine Deweerdt herself terecht en daar wordt de split nog eens extra grondig uitgelegd aan de hand van fotootjes en werd het rokgedeelte bijgevolgd ook a piece of cake! Heel soms heeft het ontbreken van bovenstaande eigenschappen toch ook wel voordelen.


         

Toen de dochter het jurkje mocht aantrekken, kreeg ze spontaan fotomodelallures. Het fototoestel werd er snel bijgehaald want meestal moet ik smeken om haar op digitaal papier te krijgen...


Genoeg show verkocht! Tot binnenkort!

12 opmerkingen:

 1. Wauw! Dit vind ik echt een geslaagd jurkje. Legging eronder, vestje erover en hij kan de hele winter mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch!!! En knappe dochter :-)))))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. net je blog ontdekt...wat maak je mooie dingen! ik blijf zeker volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk ! ik maakte hetzelfde jurkje maar dan in het roze stofje en liet de knopenpat in de rok achterwege omdat ik het niet begreep.
  Hij staat op www.pinkbubbels.wordpress.com mocht je m willen zien
  groetjes anoeska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, hey... Ook toevallig dat we hetzelfde jurkje maakten in hetzelfde stofje! Even gekeken op je blog die overigens heel leuk is! Kan ik je volgen via bloglovin'?

   Verwijderen
  2. Ja hoor dank je wel ben net begonnen, onderaan de blog vindt je de bloglovinbutton

   Verwijderen
 5. Heel mooi!! Komt op die ellendiglange to-do-list van mij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het jurkje Lena staat haar prachtig, heel mooi gemaakt .
  Groetjes
  Catharine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk moet ik jou heel dankbaar zijn... Mijn romantische dochter is dol op jouw patroontjes en droeg vorig jaar op haar communie dan ook jouw 'Suzanne'.

   Verwijderen