zondag 15 april 2018

Een Odette van hals tot knie #Odettejurk #lamaisonvictor

Odette is populair en dat hebben we in naailand geweten. Naast Aster moet Odette wel het meest gefabriceerde patroon zijn uit La maison victor. Wat de succesfactor precies bepaalt, weet ik niet.  Wat ik wel weet, is dat ook ik zwichtte... zowel voor Aster als Odette.Ik maakte de voorbije winter al een flanellen versie van het Odettepatroon en hoewel de top meermaals de kast uitkwam, raakte ze nooit voor de lens. Hoog tijd dus voor een zomerse versie maar dan eentje waarmee je van hals tot knie gekleed bent en dus slechts met één kledingstuk de deur uit kan. In de zomer verkies ik nl. jurkjes, geen gedoe met een zoektocht naar een bijpassende rok, broek of shirt.


Hoewel ik het al eerder deed - een top ombouwen tot een jurk (zoals hier en hier) - was ik niet de eerste die Odette dit lot liet ondergaan. Haar prachtige versie van de Odettejurk is jullie ongetwijfeld niet ontgaan.


Ik transformeerde de top in dit geval tot een kleedje door het patroon in eerste instantie een heel stuk te verlengen en vervolgens flink te versmallen in de taille zodat de jurk mooi aansluit. Om dezelfde reden liet ik de jurk onderaan ietwat naar binnen lopen. De halsboord liet ik achterwege en verving ik door een beleg om de halsuitsnijding wat dieper te maken. De mouwtjes liet ik onaangeroerd.


Voor mijn projectje koos ik voor de drawing tricot emerald marine van Megan blue fabrics, een stofje die de twee kleuren - groen en blauw - verenigt die het meeste vertegenwoordigd zijn in mijn kleerkast. Megan blue fabrics heeft een prachtige en uitgebreide collectie die je o.a. hier terug kan vinden. Mijn meisjes hebben alvast hun keuze gemaakt voor een zomerse outfit!
10 opmerkingen:

 1. Whaw, ook jouw versie is supermooi geworden. Dit zou ik zo dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuke jurk! En een leuke tip van die stoffen, kende ik nog niet. Maakte je je eigen maat of koos je voor een kleinere maat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! La maison victor tailleert sowieso vrij groot waardoor ik maat 36 nam voor de top. Voor de heupen moet ik steeds een stuk breder gaan ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een pareltje! Staat je goed, zeg! En idd, een jurk geeft al minder combineerstress ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey leuk jurkje! Dees u een aanpassing ad hals? Of gewoon beleg ipv boord je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik verving de halsboord gewoon door een beleg... Meer niet ;-)

   Verwijderen
 5. echt een superleuke versie, zo mooi aansluitend zie ik wel graag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig!
  Die zet ik op mijn to do-lijst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi!! Ik verlengde de Odette ook al tot jurk en het was vorige zomer zowat het meest gedragen jurkje dus ik denk dat er nog wel eentje volgt! http://lunatiek.blogspot.be/2017/07/stars-and-stripes.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit patroontje staat ook al lang op mijn to-sew lijstje. Helaas nog steeds geen tijd er voor gevonden of er komen andere patroontjes bij die ik dan weer maak.
  Mooi stofje. Heb van die reeks ook 3 stofjes gekocht waar ik al mee aan de slag ging. Alleen staan ze nog niet op mijn blog. Zou er eens tijd voor moeten maken.
  Groetjes
  Tina
  www.hetmeisjeuitdekempen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen