vrijdag 25 mei 2018

Let's go bananas #megan blue fabrics #tricot #ikatee #Marieke #playsuit"De bananen", zei ze vastberaden toen ik haar liet kiezen uit wel meer dan 300 Megan blue fabrics op het net. In geen tijd had ze haar keuze gemaakt en ging ze compleet 'bananas' voor het prachtige lichtgroene stofje met fruitige gele accentjes. Dat één van haar beste vriendinnetjes wel eens "Annie Banannie" genoemd wordt, zit hier zeker voor iets tussen.


Op het idee voor een geschikt patroontje voor dit stofje hoefde ik niet lang te broeden. Het Trio Marieke patroon van Ikatee (dat zowel een jurkje, play- als jumpsuitversie voorziet) stond al geruime tijd helemaal bovenaan mijn sewing list en hiervoor leek het bananenstofje me echt de geknipte stof. Het enige mankement aan dit hele naaiproject is de uitgebreide puzzel die je moet maken van dit pdf-patroon vooraleer je uit de startblokken kan schieten. Voordeel is dan wel weer dat je het patroon per leeftijd kan afprinten. Ik printte de 9 jaar uit voor mijn 9-jarige dochter en deze zit perfect op maat!

Het patroon biedt je de mogelijkheid om op diverse plaatsen frulletjes toe te voegen maar mijn jongste dochter ging voor de basis playsuitversie zonder enig tierlantijntje. Beslist geen frullekes voor haar. Op zich was ik wel blij dat ze mij dit prutswerkje bespaarde maar wou toch een extraatje toevoegen door een gele paspelband te verwerken in zowel de neklijn als de zakjes. De playsuit was net op tijd klaar toen ons land de zomerse temperaturen omarmde en werd dan ook meteen aangetrokken van zodra het werkstuk vanonder de machine rolde.


Ik zag deze playsuit in naailand voornamelijk voorbijkomen in katoenen stofjes maar zoals je ziet is een tricotstofje ook haalbaar.  Ik ben er zelfs van overtuigd dat het door deze stofkeuze veel vaker de kast zal uitkomen aangezien de rekbaarheid zorgt voor extra draagcomfort en daardoor extra play- maar ook relaxproof is, zoals je ziet;-).

7 opmerkingen: