maandag 16 oktober 2017

mijmeren met candy #Indiansummer #candydress #LMV

Nazomer, oudewijvenzomer of Sint-Michielszomer... Wat mij betreft maakt de benaming weinig uit zolang die 'Indian summer' - de term die volgens mij het meeste tot de verbeelding spreekt - zijn intrede maar doet. Nog even de laatste zonnestralen vangen terwijl we de winter het allerliefst heel ver voor ons uit schoppen. Nu de zon beloofd heeft nog even in ons land te vertoeven, profiteer ik van de gelegenheid om nog een laatste zomernaaisel aan jullie te presenteren. De foto's doen me mijmeren over Italiaanse zomeravonden, late night barbecues, opwaaiende zomerjurken,...


De candy jurk van LMV, in feite een echte zomerjurk, werd ten huize Madelief vreemd genoeg tot voor deze zomer enkel in winterversies uitgevoerd waarvan slechts ééntje twee jaar geleden de blog bereikte. De toenmalige editie was niet bepaald a walk in the park, maar deze keer walste ik vlot door het project heen.


De junglestof - eveneens van LMV - was er eentje die al geruime tijd naar mij lag te knipogen vanuit mijn stoffenkast maar op één of andere manier was ze steeds te mooi om mijn schaar in te laten verdwalen. De dochter hakte de knoop gelukkig voor mij door toen ik haar liet snuisteren in mijn stoffenvoorraad. Net als vorige keer werkte ik de jurk - dus niet zoals wordt voorgeschreven - netjes af. Voor de gedubbelde mouwtjes gebruikte ik haar heldere uitleg.Mijn missie bleek geslaagd... Het was het perfecte patroon in de juiste stof want het werd de meest gedragen zomerjurk van het voorbij jaar!


9 opmerkingen:

 1. T zal nog nie zijn zeker dat dit de meest gedragen jurk was deze zomer, terecht zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Opwaaiende zomerjurken' doet mij denken aan een boek dat ik ooit las :) Hele mooie candy jurk, ik maakte deze nog nooit, foei foei.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zou jouw meid een mooi koppeltje vormen met onze zoon, hij heeft de exacte kopie van het shirt dat met deze stof in LMV stond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, echt! Zouden we moeten afspreken.. Dan kunnen we eens samen een blogpost maken :-)

   Verwijderen
  2. Die moeders toch hé, al koppelen en ze zijn nog maar 12 jaar ... Hoewel hij daar toch al mee bezig is hoor, of hij goed zou liggen bij de meisjes :-)

   Verwijderen