maandag 21 augustus 2017

Jungle fever part 1 #solisdress#sofilantjes

"Of ik het zou zien zitten om eens samen te stikken"...
Deze vraag kreeg ik enkele maanden terug van een mama van een vriendinnetje van de jongste dochter. Via facebook had ze de solis dress van Sofilantjes opgemerkt en sindsdien liet de jurk haar niet meer los. Met veel plezier ging ik in op haar vraag aangezien deze jurk ook ergens op mijn eindeloze 'to-sew list' stond.


Deze zomer lukte het om een naaidatum te prikken. Hoewel het nog steeds vakantie was, kwam de leerkracht al even in mij naar boven. Ik dwong mezelf om de avond voor haar komst de jurk al eens uit te proberen opdat ik de verlangende mama optimaal zou kunnen begeleiden. De jurk - die slechts een 3-tal uur van je tijd vraagt (inclusief patroon uittekenen en stof knippen) - werd hier nog dezelfde avond met veel gejuich onthaald bij de jongste en met smekende ogen bij de oudste... Dit patroon ruikt gewoon naar bandwerk. Intussen hebben dan ook niet alleen mijn dochters en het vriendinnetje maar ook enkele nichtjes dezelfde jurk in hun kast hangen.Voor het rokgedeelte van de jurk heb je de keuze tussen een rok met plooitjes of een immens zwierige cirkelrok. Ik hoef je niet te vertellen voor welke optie mijn dochters gingen...De stof vond ik bij Stoffen Van Leuven in Wetteren en trok meteen mijn aandacht aangezien ik toch wel gebeten ben door de 'jungle fever'.


Tijdens het schrijven van deze blogpost komen mooie herinneringen bovendrijven aan een zalige fietstocht langs de Leie (waar de fotootjes genomen werden) en een bijzonder leuke naaidate waarbij het getetter (al dan niet aangewakkerd door het het intussen leegmaken van een fles rosé) de tonen van de naaimachine overtrof. 5 opmerkingen:

  1. Was SUPER fun en hopelijk komen er nog super veel afspraakjes! Een hele dikke super enorme bedankt om mij te "helpen"! Nou ja helpen, jij hebt alles gedaan en ik gekeken! En was lekkere rosé! Dikke zoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waw, super mooi ... Mag ik zeggen dat ik een beetje verliefd wordt op die rugjes van je beide meisjes op de eerste foto ;-)

    BeantwoordenVerwijderen