maandag 1 februari 2016

Pin it & Make it # januari

Begin januari riep Liesellove een uitdaging in het leven die ik maar al te graag aan mijn lijstje 'goede voornemens voor het nieuwe jaar' wou toevoegen. Waar velen wel eens de tijd doden met sociale media zoals facebook, instagram, twitter enz... kaapt pinterest voor mij in dit rijtje alvast de hoofdprijs weg. Voor mij geeft pinterest letterlijk en figuurlijk kleur aan 'wachtmomenten' waar mijn ongeduldige aard een hartsgrondige hekel aan heeft. Daarnaast is pinterest ook een ongelooflijke bron van inspiratie waarin ik in het verleden voornamelijk mijn toevlucht zocht bij feestelijke gelegenheden. Dankzij Liesellove zal ik dit jaar (misschien) wat vaker iets aanvangen met de bijna 1000 ideetjes die ik intussen al bij elkaar pinde :-).

Ik liet aan de 'organisator' al weten dat de uitvoering van een wekelijkse pin wellicht geen haalbare kaart is, maar onder het motto 'underpromise & overdeliver' hoop ik toch een mooie bijdrage te leveren.  Hier wekelijks een blogbericht aan koppelen lijkt me wel een brug te ver - ik ken mezelf - en daarom streef ik eerder naar een maandelijke update. Op de linkerfoto kunnen jullie de inspiratiebron zien, aan de rechterkant mijn uitvoering. Bij de eerste pin enkel een foto van het origineel aangezien de kom al leeggegeten was vooraleer ik eraan dacht een kiekje te nemen ;-).

De voorbije maand mocht ik 3 pins op mijn palmares schrijven:

# pin 1Ovenschotel afkomstig van de kookblog (www.truitjeroermeniet.be) van mijn zus. Alle bordjes werden hier leeggegeten. Zelfs mijn jongste dochter - die het meestal niet zo begrepen heeft op nieuwe culinaire ervaringen - liet geen kruimeltje achter. Vanaf nu regelmatig op het menu!

# pin 2


Wat heb je nodig? Twee ladenkastjes van Ikea + eiken plank uit de plaatselijke doe-het-zelfzaak en je hebt een mooi en handig bureau. Voorlopig zal deze gebruikt worden door mijn kinderen in de speelkamer om aan te knutselen, tekenen, schrijven, enz... In de toekomst hoop ik ze te gebruiken als naaitafel.

# pin 3


Gisteren maakte ik op de valreep mijn 3de en laatste pin it & make it project van deze maand. Helemaal dol ben ik op de strakke vormgeving van de himmeli.
De link naar de handleiding vinden jullie hier. Ik maakte wel gebruik van korte en lange 'buisjes' (die ik aankocht bij een lokale knutselwinkel) om de vorm te bekomen die ik wenste.


Dat het initiatief van Liesellove een echt schot in de roos is, blijkt uit de vele mooie pins die ik al zag voorbijkomen op haar hiervoor speciaal aangemaakte bord!

Op naar de volgende maand!


5 opmerkingen:

 1. Die 3de pin is heel leuk, zelf zou ik het geduld niet hebben voor zoiets en die schotel hé, hij ziet er weer lekker uit. Wij maakten dit weekend de bloemkoolsoep, njammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die schotel wil ik zeker ook nog eens proberen, de blog van je zus toevallig enkele weken geleden ontdekt, ik ben hier niet de grootste liefhebber van koken, dat neemt de man hier graag voor zijn rekening. Maar ik zal me aldaar blijven inspireren!
  Het juweel is helemaal mijn ding. Pinnen dus!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je erin gevlogen bent! Ik maak me ook schuldig aan te veel pinnen en te weinig maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ik die blog van je zus ook maar eens ga volgen. Ziet er super uit.

  BeantwoordenVerwijderen