woensdag 6 januari 2016

2015 afsluiten met een strikje


Kennen jullie dit gevoel ook? Je stapt binnen bij een bekende kinderwinkel, ziet een rokje (bijvoorbeeld dit) waar je als een blok voor valt, bekijkt het prijskaartje van dichterbij - waardoor de liefde al wat bekoelt - maar prijst jezelf toch gelukkig dat het rokje niet meer beschikbaar is in de juiste maat want anders had je de aankoop alsnog overwogen om nadien met een gigantisch schuldgevoel terug op de stoep te staan terwijl je jezelf troost met de gedachte dat het toch een 'wreed schoon rokske is en geld niet gelukkig maakt'! (Vergeef me deze stream of consciousness.)

Wel, dit overkwam me ongeveer een maand geleden...

Toeval of niet, diezelfde dag maakte ik nog een tussenstop bij Veritas en van ver zag ik een mooi paneelstofje naar mij lachen. Ok, niet helemaal hetzelfde als wat ik zag bij de eerder bezochte kinderwinkel, maar wel een mooi alternatief. De sparretjes onderaan het paneel brachten me direct in kerststemming en al snel zou een feestrokje geboren worden voor de oudste dochter. Ik liet me overvloedig inspireren door het modelletje - simpel rimpelrokje met twee knoopsgaten in de tailleband om een glitterlintje doorheen te schuiven - dat ik eerder zag die dag.

Ik kocht twee paneeltjes want het rimpelrokje mocht zijn naam waardig zijn. Voor de rest van de panelen, meer bepaald de bergen en de lucht, diende ik nog een bestemming te zoeken. De Ileana dress van Compagnie M. stond al een tijdje op mijn to-sew lijstje van mogelijke communiejurken voor de jongste dochter die op 1 mei haar eerste hostie mag naar binnen werken. Laat het eindejaar nu net de gelegenheid bij uitstek zijn om deze mooie feestjurk uit te testen. Ik koos voor de versie met standaard bovenstukje, halve cirkelrok en rond kraagje met strikje (waar zowel moeder als dochter verliefd op zijn). Geloof het of niet, maar de matentabel dwong me om een 4 jaar (in de breedte) uit te tekenen voor mijn bijna 7-jarige dochter en deze zit perfect! In de lengte kwamen de maten gelukkig wel overeen met de realiteit. De Ileana dress is alvast een kanshebber voor 1 mei maar uiteraard wil ik mijn naaimachine eerst nog laten kennismaken met de 'once upon a party' patronen van Ienemiene vooraleer ik de knoop doorhak.

En geld maakt dan misschien niet gelukkig maar toch was ik stiekem blij dat ik voor de prijs van 48 euro (werkuren uiteraard niet meegerekend ;-)) een rokje en jurkje bij elkaar genaaid had en geen 63 euro uitgegeven had voor enkel en alleen een rokje ;-)!


Voor de rest wil ik jullie allen een gezond en liefdevol 2016 toewensen en voor naaiend blogland in het bijzonder 'a happy sew-year'!
25 opmerkingen:

 1. Super hè, die stof. Zo een wolkjes trouwens nu ook in de collectie van Morley. Dus helemaal in voor de komende lente/zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaai, prachtig! Idd, ik wil en weegt ook af als ik die merkwinkel binnenstap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gemaakt! Alle goeds voor 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi alweer! En eigenlijk vind ik jouw rokje mooier dan dat van' F&G

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar! En zo blij je dan kunt zijn als het goed lukt. Prachtige rok en jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi geworden! En wat een voldoening hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de handgemaakte versies minstens even mooi als hetgeen in de winkel aangeboden wordt! Bovendien geeft dit een veel beter gevoel, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig allebei, hele mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wauw wauw, voor zowel het jurkje als het rokje! Straf dat je met één print twee zo verschillende dingen kan maken. Ik zou er niet op komen om hem te splitsen in bomen en wolken-bergen, maar ik vind het resultaat geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi, die dochters van jou, hun zwierige rok/jurkje, knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. maar geweldig seg! beide items!!! Ik zou wo naar de veritas lopen om schaamteloos te kopiëren

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beide heel geslaagd, als ik niet zo goed gelezen had, ik zou al gedacht hebben dat er al een communiejurk was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch niet... Remember de voorschriften van de school: enkel wit en ecru zijn toegelaten ;-)

   Verwijderen
 14. Oooh wat een leuke stofjes! Super maaksels ook. Teveel stof kopen (te dure) daar zijn we allemaal schuldig aan toch ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, zo mooi allebei!! Echt mooie stofjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Duizend keer beter, die eigen creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Centjes goed besteed! Allebei om ter mooist jouw dochters!

  BeantwoordenVerwijderen