zondag 7 december 2014

Thurlow trousers alias 'de foefelbroek'

Vorig jaar, deze tijd, startte ik in de stikles een naaiprojectje op waar ik al geruime tijd naar uitkeek. Ik zou mezelf eens verwennen met een allereerste zelfgemaakte broek. Over het patroon hoefde ik niet lang na te denken: de 'thurlowtrousers' zou het worden. Ik zag me in gedachten al flaneren... :-)

Ik wist dat het geen makkie zou worden maar onder het motto 'no mountain too high, no river too deep' begon ik met heel veel goede moed aan dit project, maar al snel zakte deze me heel diep in mijn schoenen. Noch de patroonbeschrijving, noch de vorm van de tailleband als de matentabel klopte! Er zat dus niets anders op dan de patroonbeschrijving overboord te gooien en de naai-instructies van de juf stap voor stap te volgen, de tailleband te hertekenen en het patroon volledig opnieuw over te nemen, weliswaar TWEE maten kleiner :-)!
Kortom, er werd dus heel wat bloed, zweet en tranen vergoten waardoor de broek, die eigenlijk voor de winter bedoeld was, pas in de lente definitief vanonder de machine rolde. Ook de naaijuf was zichtbaar opgelucht want ze kon het niet laten om elke keer als ze mij in de naailes 'met naald en draad' bijstond het woord 'foefelbroek' te laten vallen.

Dit jaar, zelfde tijd, kan ik eindelijk flaneren in mijn wollen foefelbroek. Ik ben heel blij met het resultaat: ze zit als gegoten, voelt goed aan, ze kan me echt wel verwarmen bij de huidige temperaturen buiten en madeliefman vindt ze sexy :-). Toch vrees ik dat ik ze, ondanks dit alles, niet nog een keer in elkaar steek tenzij mijn goede voornemen voor volgend jaar, nl. wat meer geduld oefenen, mij hier toch anders doet over denken...


  
   

Patroon: Thurlow trousers
Stof: de stoffenkamer (Gent)13 opmerkingen:

 1. Schoon, gij dapper vrouwmens! Daar durf ik nog niet aan beginnen zunne.,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ook een goede naaijuf hoor, want deze zit je inderdaad perfect! Ik maakte al meerdere broeken, maar mijn laatste is ook een mislukking, vrees dat ik niet zal doorzetten zoals jij ...
  Is dat dan geen prikbroek in die wol?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal niet prikkerig (ik ben daar nochtans gevoelig voor :-))

   Verwijderen
 3. Knap gedaan, daar is moed voor nodig! De broek past echt heel schoon aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw, echt knap! Anders wel een heel tof model, spijtig dat je zoveel moest aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend, die zit je als gegoten, ik sluit me aan bij madeliefman :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kei mooi! Maar je geeft me niet Verl moed, ik begon in de naailes ook net aan een thurlow. We zullen zien hoe dat uitdraait :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zal maar niet vragen om er voor mij ook zo ééntje in elkaar te foefelen zeker? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is het wachten waard geweest zo te zien. De achterzakjes vind ik erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een ferm werk hé! Ik heb er mij ook es doorgeworsteld en ik ben het nog altijd niet vergeten :-). Maar het resultaat is wel verbluffend, dus topwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ondanks het foefelen vind ik dit wel een bangelijk mooie broek!!

  BeantwoordenVerwijderen