donderdag 20 november 2014

Een streepje zilver, een vleugje goud

De oudste dochter is gegroeid, zoveel is zeker! Ik kreeg enkele weken terug dan ook een lichte paniekaanval toen ik merkte dat hierdoor zowat haar volledige wintergarderobe te klein geworden was. De kast van de jongste dochter daarentegen is heel goed gevuld want zij hangt met heel veel plezier de te klein geworden kleedjes van grote zus in haar kleerkast en slaagt er elke keer weer in (met haar smekende oogjes) ook in de prijzen te vallen als ik eens probeer enkel iets voor de oudste dochter te naaien... De outfit van dochter 1, die jullie op onderstaande foto's zien, staat bijgevolg ook op dochter 2 haar verlanglijstje;-)

Ik maakte de populaire Julia sweater van Compagnie-M in een tricot dat ik vond in de Stoffenkamer in Gent. Het is wel een lichte tricot waardoor je deze tijd van het jaar nood hebt aan een truitje eronder (dat je even ziet piepen op de foto onderaan de rechtermouw). Toen ik het stofje in handen kreeg, wist ik gewoon dat het bestemd was voor de oudste dochter. De lieflijke print past wel bij haar gevoelige en zachte karakter. 


Het rokje is het a-lijntje voor meisjes uit het boek van Madame Zsazsa, maar ik voegde een stolpplooi toe en twee flapzakjes die ik afwerkte met een goudzilveren paspel. Nooit eerder gebruikte ik voor dergelijk rokje een tricotstof maar ik weet nu al dat ik het nog vaak zal doen in de toekomst. De dochter vindt dat het rokje fantastisch zit (zonder ritsjes, knoopjes enz...). Ik gebruikte een stevige tricot van punta di roma die ik vond bij Liesellove (een webshop met alleen maar heerlijke stofjes).
 Nu op naar de volgende outfit zodat haar kastje opnieuw gevuld geraakt!

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie outfit! Heel geslaagd!
  Goed idee om een rokje in tricot te maken!
  Krijgt ze dit goed aan zonder rits? Heb je elastiek in de taille gedaan?
  Mijn zilver-goude paspel is op, waar kocht jij deze?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit geen rits in noch elastiek. Het werd volledig aan haar lichaam aangepast. Ze wordt 8 jaar maar ik tekende een zes jaar uit en moest dan nog versmallen. Ze ik natuurlijk wel skinny maar die tricot rekt ook wel wat mee natuurlijk.

   Verwijderen
  2. Oja, die zilvergouden paspel kocht ik een tijdje terug bij die stoffenkamer in Gent. Ze hebben ook webshop.

   Verwijderen
 2. Heel erg mooi en dat rokje bevat een vleugje retro ! Is de tricot nog steeds goed? (ik veronderstel dat dat rokje ondertussen al meermaals de machine is ingedraaid?! ) Ik zou de stof willen kopen voor een rechte rok maar heb geen zin in pluisjes na de tweede wasbeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is intussen al 2x gewassen en ook ik heb een punta di roma rok die al meermaals werd gewassen en voorlopig nergens een pluisje te bespeuren...

   Verwijderen