zondag 25 november 2018

Mijn 10de favoriet #Chessietop #kristyrok #lmvhappybirthday #black is beautiful

Naar aanleiding van de 5de verjaardag van mijn favoriete naaitijdschrift La Maison Victor postte ik zowel in mijn vorige blogpost als op mijn instagramaccount een collage van mijn 9 favoriete naaisels van de voorbije 5 jaar. Intussen zag ik nog vele mooie collagepareltjes de revue passeren en dat hebben we te danken aan de onuitputtelijke inspiratie die LMV ons gaf.


Madama ZsaZsa was diegene die me een zestal jaar geleden de naaimachine van mijn oma zaliger van de zolder deed halen; La Maison Victor zorgde ervoor dat ik bleef naaien (intussen gelukkig met een nieuwe naaimachine). Ik was fan van het eerste uur en nam dan ook heel snel een abonnement. Sindsdien overvalt me elke twee maanden een intens geluksmomentje als de nieuwe editie op mijn deurmat valt. Het is hét moment dat ik bewust tijd maak voor mezelf terwijl ik het tijdschrift van voor naar achter en van achter naar voor (en opnieuw van voor naar achter ;-)) doorblader; het liefst in het gezelschap van een heerlijke capuccino met een extra hoge schuimkraag.


Om hun vijfde verjaardag te vieren trakteerde LMV ons op een extra dikke editie waaruit heel wat patronen op mijn sewinglist zullen komen. Vooraleer ik me daaraan waag, wil ik wel nog heel even putten uit de voorbije jaren en mijn 10de favoriet aan jullie voorstellen. Ik nam hem bewust niet op in mijn collage omdat hij nog niet de kans kreeg om in the picture te staan op mijn blog (en eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat hij met zijn zwarte kleur ook niet echt paste binnen het groen/blauwe kleurenpalet dat ik daar hanteerde).


Ooit kreeg ik van een kleurenconsulente te horen dat zwart me 10 jaar ouder deed lijken en dus ten stelligste geweerd diende te worden. Compleet overdonderd was ik want je moet weten dat 80% van mijn garderobe bestond uit deze nachtelijke kleur. Die woorden bleven nazinderen en stelselmatig liet ik black beauties links liggen tijdens het winkelen van kledij en stoffen. Nu ik de 40 nader lap ik die beweringen steeds meer aan mijn laars want zwart heeft - zoals elke vrouw weet - zo zijn andere kwaliteiten ;-).


Ik ging voor mijn Chessie top en Kristy rok dan ook voluit voor zwart en zilver (zilver, de ander kleur die uit den boze was) en ik ben er verdomd blij mee. Ik denk zelfs dat dit mijn meest gedragen  LMV-creatie is van het voorbije jaar. Het is dan ook een outfit die zich zowel voor feestelijke (neen, hiermee zit je in de winter niet te bibberen op een feestje) als voor casual gelegenheden leent. Mooi meegenomen is dat het geheel in een mum van tijd in elkaar zit. Ik hoefde, op het verbreden van de rok op de heupen na, ook geen enkele aanpassing te doen. Hoera! De stof, die ik voor dit project gebruikte, is aan beide zijden bruikbaar wat een leuk extraatje opleverde voor de kraag- en mouwboorden.

Happy birthday La Maison Victor! Op naar de volgende vijf jaar en een nieuwe collage (met lekker veel zwart ;-).

Patroon: Chessie top & Kristy rok (nov-dec 2015)
Stof: Stoffen Van Leuven


9 opmerkingen:

 1. Prachtige outfit! Ik maakte mezelf vorig jaar dezelfde combinatie, eerst was er ook wat twijfel (bij mij dan vooral over het aansluitende) maar een jaar later is het één van mijn favoriete outfits geworden.
  Het speelse halsboordje en de polsboordjes maken het helemaal hip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig hoor!! En jij mag zeker zwart dragen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een pracht outfit en ik geef je in deze outfit zeker geen naderende 40 (in de rest ook niet trouwens) dus gewoon dragen dat zwart

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet als welk "type" de kleurenconsulente jou ziet maar het klopt dat weinig mensen met wit en zwart staan. Alleen wintertypes staan met wit en zwart. Veel mensen menen dat ze met zwart nooit iets verkeerd kunnen doen maar dat klopt niet helemaal. Ik kan niet oordelen of je er 10 jaar ouder uitziet maar de outfit is wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen