zaterdag 22 oktober 2016

Toiletzakjes voor het goede doel in gelamineerde katoen #Bloggersforlife2016


De tweede week van de Bloggers For Life sew-alongactie ligt bijna achter ons. Deze week naaiden we voor de iets oudere kinderen van de afdeling kinderoncologie van het UZ Gent toiletzakjes. 


Toiletzakjes naaien stond al een tijdje op mijn naaibucket list, al vanaf het moment dat ik deze bij haar zag. Ik pinde maar maakte hem dus nu voor het eerst - meteen een 'pin it & make it' projectje erbij ;-) - en dan nog voor het goede doel. 3 vliegen in één klap als je het mij vraagt!


Net zoals de knuffeldoekjes zijn deze zakjes eerder girly, maar aangezien het de bedoeling is dat we aan restverwerking doen, kan ik moeilijk anders met 2 meiden in huis. Ik maakte gebruik van gelamineerde katoen die al jaren stof lag te vangen in mijn naaikast. Ik was wat bang om de stof te verwerken maar het naaien verliep wonderwel vlot. Hopelijk kan ik er 2 meisjes gelukkig mee maken.


Ik ben alvast benieuwd naar wat khadetjes ons in haar volgende Bloggers For Life blogpost zal voorschotelen...

6 opmerkingen:

 1. #schaterlach... Ik sprak met mezelf af te wachten tot ik minstens tien toiletzakken zag passeren, maar morgenmiddag komt het vervolg eraan! Ik ben alvast benieuwd wat je daarmee zult aanvangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze super jouw toiletzakjes en ook ik ben weer heel benieuwd wat het volgende gaat zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en goed idee om gelamineerd katoen te gebruiken. Eindelijk weet ik wat ik met mijn gelamineerde katoentjes kan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee dat gelamineerd katoen, ik vroeg mij juist af, gebruik je dan ook vlieseline, of is dat dan overbodig? Groetjes, Inge.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Inge, ik gebruikte hier ook vlieseline. Het is mss wel iets meer 'foefelare' ;-) maar het maakt hem extra zacht.

   Verwijderen