maandag 9 november 2015

Ode aan de herfst

"Een stoffenwinkel in Aalst is werkelijk een gat in de markt." Deze zin nam ik de voorbije jaren meermaals in de mond. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik deze zomer vernam dat een voormalig bloemenwinkeltje, op een boogscheut verwijderd van mijn deur, omgetoverd werd van een bloemenparadijs tot een stoffentuin. Heerlijk voelt het om gewoon met de fiets in een mum van tijd de allermooiste stoffen in handbereik te hebben. Het charmante pandje, gelegen aan de rand van de stad, is een kleine schatkamer vol kostbare pareltjes waaronder de stoffen van La Maison Victor. De aanslag op mijn portemonnee is nu reeds voelbaar;-)

Een paar weken terug genoot ik met de 2 dochters van een zonnige herfstwandeling. Deze had ik tactisch uitgestippeld met niet toevallig  De Stoffentuin als eindpuntDe ogen van mijn meiden vielen onmiddellijk op het alom bekende seizoensgebonden stofje van Timeless treasures. De drukke print vraagt om een eenvoudig model en bracht me opnieuw bij het patroon Leila uit zelfgemaakte kleertjes van Catherine Deweerdt. Als ik het mij nog goed herinner was dit patroon eveneens het allereerste kleedjespatroon dat ik ooit uitprobeerde in mijn preblogperiode. Het is een eenvoudige A-lijn met toch dat tikkeltje meer door de plooi in het midden van het voorpand. De ietwat getailleerde snit van deze jurk is bovendien ideaal voor mijn eerder smalle meisjes. Net als toen zaten de jurkjes snel in elkaar maar deze keer koos ik voor een blinde rits i.p.v. een knopenpad in het achterpand.

Het prachtige weer aan het begin van de herfstvakantie nodigde uit tot het schieten van wat fotootjes... Dolle pret verzekerd!

"De herfst is de lente van de winter"
(Toulouse-Lautrec)

9 opmerkingen:

 1. oh, zo schoon vooral die foto waar ze allebei tegen de boom leunen!!!!
  Ze schitteren in hun nieuw kleed!
  ja, een stoffenwinkel dichtbij je huis heeft idd voordelen & nadelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, zo ben ik nu heel blij dat er een nieuwe stoffenwinkel-in-opbouw is hier vlakbij. Mijn portemonnee, daar wil ik nog niet aan denken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe kleedjes in een prachtige stof. De foto's zijn super op alle vlak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kei leuke foto's! Twee knappe modellen heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héél mooi! Ik ontdek nog altijd nieuwe pareltjes in die boeken van Catharine Deweerdt en ook hier in de buurt hebben we er weldra een bakstenen winkel bij, hiep hoi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een stoffenwinkel vlakbij mij deur, daar zit ik ook nog op te wachten! Twee prachtige herfstmeisjes heb jij, het plaatje klopt helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige jurkjes! Ik moet er elke dag passeren aan die winkel als ik van mijn werk kom, het is een heerlijk winkeltje hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof zeg ....ideaal om verstoppertje te spelen in het bos ....begin maar eens te zoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, ha, mum, goed gevonden. Maar ik had juist de indruk dat de meisjes zo stralen in hun nieuwe jurkjes dat ze bijna licht geven!
  Bij ons sloot een jaar of 5 geleden een stoffenwinkel, net voor de revival. Ik denk dat die dame daar al veel spijt van heeft gehad.

  BeantwoordenVerwijderen