maandag 21 september 2015

Zullen we het nog even laten zomeren?

De herfst is in 't land en dat hebben we helaas geweten. Gelukkig trakteerde de zomer ons afgelopen zondag nog op een laatste seizoenswaardige dag waar ik ongelooflijk van genoten heb. 
De nylons die ik de week voordien met veel hartzeer moest aantrekken, legde ik met evenveel plezier terug en ik was blij dat ik de zomerjurk die ik de voorbije vakantie maakte nog eens uit de kast kon halen.

Terwijl de kinderen hun vertier zochten in de jeugdbeweging, doorkruiste ik met manlief de stad op de fiets. Fietsen doen we bijna dagelijks, maar deze keer was het extra aangenaam om met blote beentjes door de stad te fietsen op de autoloze zondag die nu ook in de stad Aalst georganiseerd werd. We maakten van de gelegenheid gebruik om ook wat fotootjes te schieten voor de blog...


Het patroon van de jurk is afkomstig uit knipmode (november 2013). Ik gebruikte dit patroon al eerder voor de nieuwjaarsjurk die ik vorig jaar maakte. Het is een zalig basispatroon - ik hou wel van de vallende kraag - dat in een wip in elkaar zit. Het originele patroon heeft lange mouwen, maar voor deze zomerversie opteerde ik voor korte opgetrokken mouwtjes.Ik verkortte de originele mouwen een heel stuk en stikte een bandje vast tussen de schouder en de mouwkop dat ik vervolgens aan de binnenzijde met de hand vastnaaide. De inspiratie voor deze mouwtjes vond ik bij een zomerkleedje dat ik enkele maanden terug kocht bij A.S Adventure. De stof is een lichte doch stevige tricot die ik vond bij de stoffenkamer in Gent.


12 opmerkingen:

 1. Snelle madam in een heel mooi kleed. Inspiratie zoeken in de boetiekjes doe ik ook zo graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om er wat zelf te kunnen aan toevoegen hé, mooi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk jurkje! En leuk zo met die bandjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige jurk, dat blauw staat je supergoed! Die mag gerust ook in mijn kleerkast komen hangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige jurk, dat blauw staat je supergoed! Die mag gerust ook in mijn kleerkast komen hangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelijk heb je om een tweede versie te maken. Dit jurkje staat je heel goed (en zit volgens mij ook nog eens super confortabel. Mooi detail aan de mouwen. Dit moet ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Ik geloof dat ik dit meteen eens ga pinnen si.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die jurk staat je beeldig! Ik ga dat patroontje ook eens opzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie vrouw in een mooie jurk, prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen