zondag 19 april 2015

Telma en Zuid-Hollandse heerlijkheid




Ongeveer een jaar geleden zag ik bij haar een miniversie van de 'Telma'jurk en ik werd verliefd. Aangezien er gesproken werd over een mini 'Telma', ging ik ervan uit dat er ook een een maxi-exemplaar bestond. Ik startte onmiddellijk een zoektocht en mijn vermoeden werd bevestigd. Ik kocht het patroon aan via Dawanda, zocht en vond een passend stofje bij Stoffen van Leuven en toen verdwenen ze allebei in een vergeethoekje. Vraag me niet waarom.

Dit schooljaar schreef ik me in voor de module 'jurk/blouse' en na enkele lessen mochten we zelf een leuk patroon zoeken van een jurk, liefst eentje met een kraag. Bij het horen van deze opdracht werd mijn geheugen gelukkig opgefrist want wat een fantastisch patroon! De afgewerkte jurk was intussen al 2 maanden naar mij aan het lonken maar de zon, die maar niet kwam, stak hier steeds een stokje voor. De paasvakantie bracht hier verandering in. Ik trok de voorbije week met mijn zus en onze 4 dochters naar Hellevoetsluis om er 3 dagen lang te genieten van Zuid-Hollandse heerlijkheid en mijn jurk!





De knopen zijn overtrekbare knopen die ik kocht bij Veritas en onvertrok met dezelfde stof.

Intussen kan ik het patroon niet meer terugvinden op de site van Dawanda maar via deze link lukt het wel nog: http://mamuskasew.blogspot.be/p/vintage.html

25 opmerkingen:

  1. Sjiek hoor! Mooi gelukt en mooi modelletje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh, ik ben fan! Grote fan!!!
    Je werkt altijd alles heel mooi af: chapeau.
    ik lees 'naailes. Is dat ook litsen geblazen? Ik vond dit vroeger stom maar nu kan ik niet werken zonder litsdraden in mijn stof :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig! Je staat er geweldig mooi mee! Is het piqué katoen? Ik maakte Lien haar communiekleedje in zo'n stofje, een zaligheid om te verwerken hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoooo mooi ! Echte zomerse heerlijkheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Schitterend, hier krijg ik ook wel zin in zo, zowel in de mini als de maxi versie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, die jurk staat je prachtig! En dat stofje vind ik heel erg mooi. KNAP!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super mooi! Dat vraagt om een tweede exemplaar ...
    En de sfeer van de zee, zalig, wij waren vorig weekend ook in Zeeland! En voordien zaten we aan de Oostzee, we konden er niet genoeg van krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hij zit je als gegoten! Wat een mooie kleur ook, staat je goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een meer dan geslaagd exemplaar! Het mooie muntgroene piqué katoen staat je beeldig en wat een leuk patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel mooi! Ik heb het patroon ook een jaar geleden gekocht, nu begint het te kriebelen om het uit te proberen. Zit er rek in je stof?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is geen rekstof, maar ik heb toch het gevoel dat het ietwat meegeeft. Eigenlijk schrijven ze voor deze jurk tricot voor, maar het lukt (zoals je ziet) dus ook perfect met een katoenen stof als je goed de maten opneemt. Ik had de groene katoen al liggen en ik had van het merk King Louie een gelijkaardig kleedje zien hangen waar ik instant verliefd op werd, dus het moest en zou de groene stof worden! Kijk al uit naar jouw exemplaar!

      Verwijderen
    2. Het lijkt op die piqué van MonDepot, kan dat? De jurk is in ieder geval prachtig!

      Verwijderen
    3. Bedankt! Heb idd bij mon depot gelijkaardig stofje zien passeren, maar ik haalde de stof vorig jaar bij stoffen van leuven in wetteren.

      Verwijderen
  11. schoon inderdaad ... ik heb een vrij gelijkend kleedje (ook met zo'n stofke). Wel niet zelf gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben fan! In zo'n stof zie ik het zelfs nog liever dan in tricot, het ziet er chiquer uit. Leuk patroon ook, zeker met die drie borstneepjes. Eentje voor op de to do-lijst :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Knappe madam in een heel mooi kleedje.

    Tina
    www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Welke maat heb je genomen? Normaal heb ik maat 40 maar volgens de tabel zou ik maat 50 moeten hebben wanneer ik de cm volg.
    Mvg
    Yoka

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry voor het wel héél late antwoord, maar ik heb dit berichtje blijkbaar gemist. Normaal heb ik maat 40 maar toen ik matentabel volgde diende ik maat 42 uit te tekenen en dit heb ik dan ook gedaan. Uiteindelijk heb ik dan toch nog een beetje moeten versmallen. Ik nam wel geen tricotstofje maar als je dit toch zou doen, zou ik zeker geen maat groter nemen dan je normale maat.

      Verwijderen