woensdag 17 september 2014

laat het 'gezsazsa' beginnen

De voorbije 2 maanden was het hier rustig, heel rustig... Neen, niet in huis met twee jolige meiden fulltime aan mijn zijde, maar wel blog- en naaigewijs.
Op een enkel geboortecadeautje en een aantal simpele snel-aan-en-uitrokjes na voor de nichtjes en mijn meisjes, stond de naaimachine er opvallend stilletjes bij.

Deze eenvoudige rimpelrokjes, met elastiek zoals de meisjes het graag hebben, worden dankzij dit heerlijke nazomerweer nog vaak gedragen. Vroeger maakte ik wel eens de fout de tailleband wat te smal te maken waardoor de rokjes met enig wring- en wroetwerk over de heupen geschoven werden. Nu maak ik de tailleband 4 tot 5 cm breder dan de heupomtrek en schuiven ze als vanzelf over de heupen. Hierbij enkele fotootjes van deze snelle projectjes.
Dit schooljaar hoop ik alvast het 'gezsazsa' van mijn machine wat vaker te horen aangezien ik besloten heb om professioneel een beetje gas terug te nemen. Het doel is: wat meer kwaliteitsvolle tijd met kinderen en man en toch ook wat meer me-time om eindelijk eens wat nieuwe patroontjes uit te testen.  Misschien zit ik dit jaar ook op 'normale' tijdstippen achter de machine en niet steeds nadat het 'spokenuur' zich al heeft aangekondigd!

Tot heel binnenkort!


11 opmerkingen:

 1. Dan vind ik het nog knap dat er 6 rokjes onder de naaimachine vandaan rollen! En niet te vergeten het mooie danstasje dat ik laatst in de brievenbus vond. Het stofje van de laatste rokjes is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik doe het volgens haar manier: http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-a-simple-skirt.html. Maar deze lijkt me ook heel leuk. Die laatste stof is geweldig! Waar heb je die gevonden?
  Die rokjes zijn hier trouwens ook heel populair, vooral op turndagen op school.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie rokjes! Waar vond je dat schattige poezenstofje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik denk dat ik die poesje destijds kocht bij bambiblauw maar ik heb gezien dat de stof momenteel nog op voorraad is bij kaatenco.be

   Verwijderen