dinsdag 11 februari 2014

Voor het eekhoornmeisje

Eind vorige maand viel er een geboortekaartje in de bus van een vriendin die net bevallen was van een tweede dochtertje. Het geboortekaartje was bijna identiek aan het geboortekaartje van haar eerstgeborene maar in plaats van vogeltjes werden deze keer eekhoorntjes gebruikt. Mijn speurtocht op het net naar een stofje met eekhoorntjes werd gestart. Al snel botste ik op een kokka-stofje dat bijna overal uitverkocht was. Gelukkig was mevrouw thea er nog. De stof werd besteld en in mijn hoofd zag ik de kleine meid haar eerste stapjes al zetten in het mini-eekhoorntjesjurkje. Het kleedje is de basisjurk uit stof voor durf-het-zelvers maar ik heb er een peter pan kraagje en kapmouwtjes aan toegevoegd. Een fantastische uitleg over hoe je deze nog 'fantastischere' mouwtjes kan maken, kan je vinden bij haar. Ook heb ik twee plooitjes gelegd in het rokgedeelte en lintje aangebracht. Laat de volgende herfst nu maar snel komen... (of zullen we toch maar eerst uitkijken naar de lente en zomer?)

Patroon: basisjurk uit stof voor durf-het-zelvers
Stof: kokka eekhoorntjes mevrouw Thea


Naar aanleiding van de vogeltjes op het geboortekaartje van de nu al 'grote' zus werd toen het 'menina'- tasje gemaakt uit 'Zo geknipt'.
3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk blogje Lies en wat een prachtige kleedjes maak je. Ik heb zelf ook al een tijdje een blogje maar ik ben lang niet zo productief als jij. Kom maar eens kijken op pippelien.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoonweg überschattig kleedje! Mooimooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gaaf kleedje ! En dat meninatasje met die vogeltjes is super !

    BeantwoordenVerwijderen