woensdag 22 februari 2017

Small things sweater #matchingoutfitsmatchingminds#selfishsewing#timelessbeauty


Twee weken geleden besloten madeliefman en ik er een weekendje op uit te trekken naar Tongeren. Alle ingrediënten om er een geslaagd valentijnsweekend van te maken, waren aanwezig (als we de sinutab forte, die ik wat vaker nam dan voorgeschreven om mezelf op de been te houden, buiten beschouwing laten).

Tongeren stond al een tijdje op onze bucket list. Niet het oergezellige oude stadsgedeelte, de impressionante antiekmarkt op zondagmorgen, de mastodont van een basiliek of de man met de megamoustache (Ambiorix nvdr), maar wel het Gallo-Romeins museum - een verrassend groot museum in deze kleine stad -  deden ons naar deze Limburgse parel afzakken. Op dit moment kan je daar, naast de boeiende permanente tentoonstelling, genieten van de schitterende tijdelijke tentoonstelling 'Timeless beauty'. Het is een tentoonstelling voor al wie van geschiedenis, fotografie en/of vrouwelijk schoon houdt (ik hoef je denk ik niet te vertellen wiens plan dit weekendje was ;-)).

Aangezien de 'hubby' ;-) zich in het museum 3 uur lang kon vergapen aan zowel Romeinse als hedendaagse schoonheden besloot ik dat hij dit jaar geen extra valentijnscadeautje meer nodig had in de vorm van een valentijnstrui (zie blogpost vorig jaar), maar ik des te meer! Bijgevolg eiste ik de stof, die gereserveerd was om er een 'Titus' voor hem uit te naaien, helemaal zelf op nadat ik het boek "Matching outfits, matching minds" van Eef Theys aankocht. Eén blik op de achterflap was voldoende om mij te doen zwichten voor de trui die daar gepresenteerd wordt. Ik deed wel niet aan 'matching', maar wel aan 'selfish' sewing ;-). Ik nam mijn confectiemaat en deze zit perfect. Ook de andere patronen uit het boek zullen binnenkort nog onder de loep genomen worden want wat mij betreft staat in dit boek heel veel schoons bij elkaar.


Afgaand op de reacties van mijn 17-18-jarige leerlingen is dit patroon duidelijk generatieoverschrijdend en straalt het misschien ook wat 'timeless beauty' uit. Toen ik nl. de les binnenwandelde met deze trui vroegen ze me of ik de les Nederlands niet voor één keertje kon vervangen door een naailes want ook zij wilden er zo wel eentje....
Ook madeliefman vond hem mooi, maar toen hij aarzelend aangaf dat ik hiermee kon concurreren met de modellen uit de tentoonstelling, kon ik werkelijk alleen maar met mijn ogen rollen...

17 opmerkingen:

 1. For sure ! Uiteindelijk gaat het over de juiste belichting, make-up ... de uitstraling heb je alvast ! De kleur van de sweater mocht wat mij betreft wat vrolijker, maar hij staat je super !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super coole sweater, staat jou super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk lijnen spel in het shirt inderdaad, stata je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw, wat een plaatje. Het model komt zo mooi tot zijn recht in deze stofjes! Kan je dat niet integreren in een onderwerp Nederlands ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke sweater! Zo mooi door de twee tinten grijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supertoffe sweater!
  En supertof om te lezen dat je ook Nederlands geeft aan zesdejaars :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een hele toffe trui, en precies ook een hele toffe tentoonstelling!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie foto's, en die sweater mag er ook zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ik zag deze post nog net, wat is hij mooi!!!! Echt prachtig! Als het goed is voor jou gooi ik 'm op onze pinterest pagina! Ik vind m mooier dan m'n eigen versie! Zo moet dat :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard vind ik dit OK! Je doet me blozen...

   Verwijderen
 10. Awel, deze vind ik nu echt supermooi! Eenvoudig, maar zo mooi door de stofkeuze en details!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een leuke nieuwe jurk! https://www.emeralbeautylife.nl

  BeantwoordenVerwijderen