woensdag 8 juni 2016

Communiespecial part 2 #Ienemiene #onceuponaparty

Dat de communie van de jongste dochter een geslaagde dag was, konden jullie al lezen in mijn vorige blogpost. De titel verklapte toen al dat er meerdere delen zouden volgen. Namelijk niet alleen de feestjurk van ons communicantje, maar ook het kleed van de oudste dochter en mijn eigen jurk waren homemade. Alle goede intenties ten spijt diende madeliefman zich opnieuw tevreden te stellen met zijn trouwkostuum. Het kan nu eenmaal niet elke dag valentijn zijn ;-)

Vandaag trakteer ik jullie op enkele fotootjes van grote zus in haar feestoutfit.Net zoals bij de communiejurk maakte ik ook hier gebruik van de 'once upon a party' patronen van Ienemiene. Ik combineerde het basisvoorpand met het achterpand met V-rug. Helemaal weg ben ik van het uitgesneden ruggedeelte en dankzij de tricotstof hoefde ik geen rits te verwerken in het achterpand.(vreugdedansje!). Ik plaatste vervolgens een simpele rimpelrok aan het bovenstukje waardoor de klus op één avondje was gepiept.


Om de luie wijvenstempel te vermijden, wou ik toch nog een extraatje toevoegen om de jurk, bovenop de glitters, nog wat extra feestgehalte toe te dichten. Dit  brengt me onmiddellijk bij een volgend 'pin it & make it' projectje. Ik naaide op het voorpand een bloempje a.d.h.v. een glasheldere fotoinstructie die ik vond op pinterest.  De link vinden jullie hier.  Ik maakte wel gebruik van zes bloemblaadjes  i.p.v. vier en plaatste er een knoopje bovenop.
Deze jurk heeft dankzij de rimpelloze tricotstof (die ik vond bij Veritas) ongeveer alles waar zowel moeder als dochter blij van worden: geen gefoefel met ritsen, geen strijkwerk, heel veel draagcomfort en veel effect!Op naar de derde communiespecial!

9 opmerkingen:

 1. Simpel en ontzettend feestelijk, zo zie ik het graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi gedaan, het ziet er ook handig uit om te maken en te dragen! De stof ken ik, ik maakte een Lotta-rokje van Emma en Mona met die stof, en inderdaad, strijken is bijna overbodig, zalig stofje en een leuk detail met dat bloempje! Eentje om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi stofje, fijne jurk en leuk bloempje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, prachtig gedaan!! Dat bloemetje maakt het geheel wel af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi detail, het bloempje. Prachtige jurk! less is more toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waw, prachtig! <3 voor dat bloemetje en het knoopje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Once upon a party in tricot, een super idee! Heel feestelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi, zegt onze 12-jarige en gelijk heeft ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is echt heel mooi geworden! Op mijn blog staat ook mijn dochtertje haar communiejurkje. Was ook eentje van Once upon a party. Toppatroontje!

  BeantwoordenVerwijderen