donderdag 19 juni 2014

geboortecadeautje 1: Lua slaapzak van straight grain

Het zijn drukke tijden! Ja, de examenperiode is steeds een helse periode. Ik hoor jullie al denken: 'Waar klagen die leerkrachten over; nog even en dan start voor hen een hemelse periode!' Dat is inderdaad waar, maar dat maakt deze periode er niet minder hels op :-). Je hebt weinig tijd voor je gezin en voor jezelf en dit betekent dus helaas ook weinig tijd voor de naaimachine en de blog. Maar kom, genoeg geklaagd. Er staat ons inderdaad een hele mooie periode te wachten en daar kijken we reikhalzend naar uit. Gelukkig heb ik relatief weinig slaap nodig, waardoor ik na het verbeteren in de zéér late uurtjes toch nog de tijd neem om héél even achter mijn machientje te kruipen. Dit heb ik nodig om ervoor te zorgen dat ik 's nachts niet nog eens de hele tijd examens in mijn dromen aan het verbeteren ben.

Niet alleen ik, maar ook een aantal van mijn vriendinnen en kennissen hebben op dit moment een drukke periode want zij kregen er de voorbije maanden een nieuw gezinslid bij. Bijgevolg stonden/staan er heel wat geboortecadeautjes op mijn to do lijstje. Vandaag permitteer ik het mij toch even om het eerste geboortecadeautje te bloggen. Het werd de Lua slaapzak van Straight Grain. Wat een mooi patroon en wat een fantastische patroonsbeschrijving. Ik probeer ervoor te zorgen dat geboortecadeautjes min of meer een weerspiegeling zijn van het geboortekaartje. Niet altijd even gemakkelijk en zeker niet toen ik onderstaand kaartje in handen kreeg:


Ik zocht het volledige net af op zoek naar een passend stofje. Gelukkig kon Madeline, de stoffenmadam me helpen. Bij haar vond ik het stofje 'Beatrice Weave Fushia' van Michael Miller. Ik was dit stofje wel al vaker tegengekomen, maar nog nooit in fuchsia. Blij dat ik deze webshop ontdekte en wat een goede service! Ik combineerde het stofje met een effen fuchsia stof en flockte de naam op de slaapzak. Ik wens Lentel zalige nachtjes toe en de mama en papa natuurlijk ook! Het kan niet anders dan dat deze baby een DROOMbaby zal zijn.
8 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Stofje past inderdaad perfect bij het geboortekaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blog heb je, ik had hem nog niet eerder ontdekt. Ik volg!
  En inderdaad een perfect stofje bij het kaartje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, Lies! Hier slaapt ze ongetwijfeld lekker zacht in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw, wat een prachtige Lua! Heel leuk wat je met die naam hebt gedaan... Bedankt om mijn patroon te gebruiken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ben dol op de suzanne maar gewoon niet genoeg tijd gehad!

  BeantwoordenVerwijderen