dinsdag 13 mei 2014

Suzanne meets Theo

De finish is bereikt! De 7 'Suzannes' en de enkele 'Theo' voor de communie zitten in elkaar en dat twee weken voor de deadline! Over de foto's die we nog moeten trekken, de menu die nog moet beslist worden en twee andere naaiprojectjes, die nog moeten afgewerkt worden voor deze datum, zwijgen we even. De voorbije week werd de laatste Suzanne gemaakt - dat kan ik stilaan blindelings - en het hemdjespatroon 'Theo' van 'Zonen 09' voor het eerst uitgeprobeerd. In het verleden maakte ik al hemdjes als geboortecadeautje maar dan maakte ik steeds gebruik van het patroon 'Gingerbread' uit 'Homemade Minicouture'.

Gingerbread uit Homemade Minicouture

Het theopatroon mag dan wel wat complexer zijn dan de Gingerbread maar eens hij afgewerkt is, kijk je er met heel veel voldoening naar.

Suzanne - zelfgemaakte kleertjes 2  & Theo- Zonen09

Het was niet evident om voor deze twee laatste stuks een passende stof te vinden aangezien ik in dit geval stof nodig had dat zowel kon dienen voor nichtje Hanne als voor neefje Jarne: niet te meisjes- maar ook niet te jongensachtig.  Na twee en een half uur rondgestruind te hebben bij Stoffen van Leuven viel mijn bijna radeloze blik op twee stofjes (met identiek patroon maar in een verschillende kleur) op de toonbank aan de kassa.  Alsof ze op mij lagen te wachten...

1 opmerking: