woensdag 23 april 2014

Aan alle mooie liedjes komt een einde

De paasvakantie is helaas ten einde. De eerste 4 dagen bracht ik ziek door in de zetel samen met mijn jongste telg, maar vanaf donderdag kon de vakantie hier volop beginnen en stond de zon hoog aan de hemel. Vrijdag scheen de zon nog wat feller voor mij aangezien ik voor het eerst een bezoek bracht aan een stoffenspektakel dat bovendien voor de allereerste keer werd georganiseerd in mijn hometown Aalst. Hopelijk verdient deze stad nu een vaste plaats op de agenda. Heerlijk om omringd te zijn door zoveel mooie stoffen. Ik vulde mijn zakken met een aantal leuke stofjes maar alsof dit nog niet genoeg was, reed ik vervolgens nog even door naar Gent om nog een extra lading stofjes in te slaan bij mijn bijzonder geliefde 'stoffenkamer'. De nood aan een grotere stoffenkast wordt nu wel heel groot!

Katoenen stofjesbuit stoffenspektakel Aalst
Gelamineerde katoen - stoffenspektakel Aalst

Tricotstofjes - De stoffenkamer Gent

Als ik de stofjes hier zo op een rijtje zie, heb ik toch een paar bedenkingen: ik was duidelijk in een blauw-roze bui die dag en waar haal ik in godsnaam de tijd om hiermee aan de slag te gaan!

Deze vakantie bleef er alleszins niet veel tijd over aangezien we de tweede week enkele daagjes met het gezin doorbrachten in de Ardennen. Het was een actieve maar ontspannende vakantietrip! De naaimachine schoot enkel in actie voor 2 rimpelrokjes (eentje voor de dochter en eentje voor de dochter van een vriendin) en een 'Suzanne' die intussen voor de 5de keer in elkaar werd gezet. Waarschijnlijk vragen jullie zich stilaan af waarom ik steeds Suzannes in elkaar draai. Wel, op 25 mei doet mijn oudste oogappel Linde haar communie en het is de bedoeling dat de 7 aanwezige meisjes (Linde, zusje Maud en de 5 nichtjes) die dag hetzelfde kleedje dragen. Voor het enkele neefje zal het uiteraard geen 'Suzanne' worden maar wellicht een 'gingerbread' uit 'Homemade minicouture' of een 'theo' van 'zonen 09'. Nog veel werk voor de boeg, zoveel is zeker...

Hieronder enkel een foto van het rimpelrokje voor de dochter want het fototoestel liet het net afweten toen ik een foto wou trekken van het andere rokje. De 'suzanne' kennen jullie intussen ongetwijfeld:-)

Rimpelrokje voor de dochter
Oja, nooit eerder werkte ik met gelamineerde katoen en heb ook nog geen duidelijk beeld voor ogen wat ik hier precies mee zal aanvangen. Tips zijn dus zeker welkom!


3 opmerkingen:

  1. Geen tips, maar wel een opmerking...I loooooove your blog! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Indrukwekkende buit hoor! Jouw Suzanne's even gecheckt op Pinterest. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met gelamineerd katoen kan je prima tassen maken!

    BeantwoordenVerwijderen